Διαμαρτυρηθήκαμε στην πλατεία Ταξίμ, για την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των Γυναικών.

Δεκ 23, 2022 | Δράσεις

Η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των Γυναικών είναι χαρακτηριστική της προβληματικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία εξαιτίας του καθεστώτος Ερντογάν.

Πιστοί στις Ευρωπαϊκές αξίες και προβληματισμένοι για το συμβάν συμμετείχαμε, μαζί με άλλους νέους ανθρώπους και οργανώσεις,  στις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί γίναμε αυτόπτες μάρτυρες προσπαθειών βίαιης καταστολής της διαδήλωσης από την αστυνομία. 

Έτσι, αποφασίσαμε την επομένη να σηκώσουμε πλακάτ στην πλατεία Ταξίμ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όπου για ακόμη μια φορά  βρήκαμε μπροστά μας την τουρκική αστυνομία. Μας είπαν ότι πρέπει να πάρουμε άδεια για τη διαμαρτυρία, μας κατέστρεψαν τα πλακάτ και μας ανάγκασαν να σβήσουμε τις φωτογραφίες από τα κινητά μας ενώ οι Τούρκοι διαδηλωτές κινδύνεψαν με σύλληψη.